
Helaas zitten in gekochte shoarma vaak veel onnodige toevoegingen, dus een eigen kruidenmix is een stuk gezonder. Daarbij kun je zelf je vleessoort kiezen én weet je zeker dat het vers is!
Op de foto ligt naast de grove kipshoarma een low-card pitabroodje. Ook heb ik met de shoarma wat verse andijvie meegebakken. Een makkelijker en lekkere manier om wat extra groenten te eten.
In Nederland wordt shoarma meestal gemaakt van varkensvlees, maar voor de traditionele shoarma uit het Midden Oosten werd lamsvlees gebruikt. Overigens kun je ook prima variëren met kalkoen en rund.
In plaats van knoflooksaus serveerde ik dit keer tzatziki bij de shoarma.
Shoarmakruiden

1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl korianderpoeder
1 tl piment
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkuma (koenjit).
1 tl knoflookpoeder
1 tl selderieblad
1 tl peterselie
Doe alle kruiden bij elkaar in een bakje en roer heel goed door. Schep de mix in een leeg kruidenpotje en bewaar op een donkere, koele plaats.
Gebruik 1 el kruidenmix voor 500 gram vlees.