Het rollen van loempia's is niet moeilijk, maar moet wel netjes gebeuren zodat de vulling er in de frituur niet uit kan vallen. Hieronder lees en zie je stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen.
 |
| Stap 2 |
 |
| Stap 1 |
1. Leg een loempiavel met de punt naar beneden op een snijplank, zorg dat er geen kreukels in zitten.
2. Leg de gewenste hoeveelheid vulling in het midden van het loempiavel. Gebruik niet te veel vulling, want dan wordt het korstje te dun.
 |
| Stap 3 |
3. Vouw de zijflappen van het vel naar binnen.
 |
| Stap 4 |
4. Voor de onderkant vanaf de punt omhoog over de vulling, zoals bij een enveloppe. Druk dit lichtjes aan, zodat de vulling echt een mooi pakketje wordt.
 |
| Stap 5 |
5. Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met water, en rol de loempia voorzichtig naar boven toe dicht.
Op deze site vind je een recept voor
kip-groentenloempia's.