Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 cm geraspte verse gember
1 ui
1 kg winterpeen
1 teen knoflook
1 groentebouillonblokje
1 bakje crème fraîche
Sap van 1 sinaasappel of 100 ml sinaasappelsap uit pak.
½ tl gedroogde kervel
1 el kookroom
versgemalen peper
zout naar smaak
Bereiding:
Snipper de knoflook en ui. Maak met een dunschiller de winterwortels schoon en snijd ze in plakjes.
Verwarm in een gewone kookpan (met dikke bodem) de olie en fruit de ui en gember ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en schep even om. Vervolgens kan de wortel erbij. Bak alles nog 5 minuten door en schenk daarna 1 liter kokend water in de pan. Voeg het bouillontablet toe. Laat nu ongeveer 20 minuten koken tot de wortel goed gaar is. De kooktijd zal afhangen van de dikte van de wortelschijfjes.
Schenk, direct vóór het serveren, een paar druppels room op de soep.
Reacties
Een reactie posten