Winnen of verliezen... Met deze Oranje-soep scoor je altijd!

Vanavond is er vóór de wedstrijd ruim tijd om rustig te eten. Hoewel ik niet kan beloven dat het helpt, is het wel gezellig én lekker om deze oranje wortelsoep te serveren! Wanneer je het als voorgerecht opdient, neem dan een klein kopje. Als lunch of maaltijdsoep kun je best royaal zijn!

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 cm geraspte verse gember
1 ui
1 kg winterpeen
1 teen knoflook
1 groentebouillonblokje
1 bakje crème fraîche
Sap van 1 sinaasappel of 100 ml sinaasappelsap uit pak.
½ tl gedroogde kervel
1 el kookroom
versgemalen peper
zout naar smaak

Bereiding:
Snipper de knoflook en ui. Maak met een dunschiller de winterwortels schoon en snijd ze in plakjes.
Verwarm in een gewone kookpan (met dikke bodem) de olie en fruit de ui en gember ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en schep even om. Vervolgens kan de wortel erbij. Bak alles nog 5 minuten door en schenk daarna 1 liter kokend water in de pan. Voeg het bouillontablet toe. Laat nu ongeveer 20 minuten koken tot de wortel goed gaar is. De kooktijd zal afhangen van de dikte van de wortelschijfjes.
Als de wortelen gaar zijn pureer je de soep goed met een staafmixer. Als de soep te dik is kun je nog wat extra water toevoegen. De soep is van zichzelf vrij dik, maar het moet geen puree zijn! Zet de pan weer op het vuur en doe de sinaasappelsap en kervel erbij. Maak op smaak met versgemalen peper en zout. Zet nu het vuur uit en schep de crème fraîche er voorzichtig doorheen.
Schenk, direct vóór het serveren, een paar druppels room op de soep.

Reacties