Black Friday 2025Black Friday 2025

Champignons in een krokant jasje

In een restaurant kun je soms als voorafje gefrituurde champignons bestellen... Heerlijk!
Omdat ik thuis geen frituurpan heb bedacht ik een alternatief voor in de oven.


Ingrediƫnten:
125 gram niet al te grote champignons
1 ei
50 gram paneermeel 
1 tl paprikapoeder
25 gram geraspte kaas
olie in een spray

Bereiding:
Meng de paprikapoeder en kaas door de paneermeel in een ruime kom. Kluts het eitje in een andere kom. Vet een ovenschaal heel licht in met olie. Maak de champignons schoon.
Wentel de champignons door het ei, daarna door het paneermengsel, dan weer door het ei, en ten slotte nog een keer door het paneermengsel. Het is een geklieder, maar de moeite meer dan waard! Zet de champignons met het steeltje omhoog in de ovenschaal, met een klein beetje tussenruimte. Spray een beetje olie over de champignons.
Bak de champignons 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Erg lekker met knoflooksaus of mosterdmayonaise (die je natuurlijk zelf maakt!)!

Tip: Wil je er een koolhydraatarm voorgerecht van maken? Gebruik dan tarwe- of haverzemelen in plaats van paneermeel.