27 juli 2012

Sweet and Spicy Nuts...

Al eerder stonden op deze blog twee kruidenmixen voor noten. In de winkel zijn geen nootjes  te koop die gekruid zijn, maar ongezouten. Je wordt zelfs min of meer uitgelachen als je daar om vraagt. 'Maar mevrouw, in de kruidenmix zit toch al zout?' Het komt blijkbaar niet bij ze op dat je zélf een echte kruidenmix zou kunnen maken, en niet een bak zout met wat kruiden erdoor... Maar goed, zelf aan de slag is zeker zo leuk, dus hier nog een pittig recept!

Ingrediënten:
2 tl olijfolie
1 el honing
100 gram ongeroosterde gemengde noten
halve tl piri piri kruiden van Silvo (meer of minder naar smaak)

Bereiding: Maak een papje van de olie, honing en piri piri. Roer de noten hier heel goed doorheen, zodat alle nootjes een laagje krijgen. Doe de noten in een koude koekenpan en zet dan het vuur laag. Bak op laag vuur de noten warm, de honing zal dan gaan karameliseren. Let op dat het vuur niet te hoog staat, want dan brandt het snel aan. Bak ongeveer 5 - 7 minuutjes. Eventueel kun je, vlak voordat je de noten uit de pan haalt, het vuur heel even hoger zetten. Leg de noten op een bordje en laat afkoelen. Let op, de massa in de pan is gloeiendheet, kom hier niet met je handen aan. Wacht even met het proeven van een nootje!!! Als de nootjes wat afgekoeld zijn kun je ze overscheppen in een bakje. Ze zijn waarschijnlijk een beetje aangekoekt aan het bordje, dus even schrapen. Als ze koeler zijn zullen ze niet meer zo erg aan elkaar blijven plakken.
Wanneer je ze in een bakje wilt bewaren moet je even met het bakje schudden voordat je ze kunt opeten, je schudt ze dan heel makkelijk van elkaar af.

 Heerlijk met een groot glas frisdrank of een verkoelend pilsje op een zomerse dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten