Knoflook is een uitgesproken smaakmaker dankzij zijn heerlijke geur en pittig aroma. Het is een onmisbaar ingrediënt in de wereldkeuken maar heeft inmiddels ook in veel van onze traditionele gerechten een vaste plaats verdiend. Zeker wanneer je met minder zout moet/wilt koken is knoflook een ideale toevoeging aan veel gerechten. Knoflook kan op diverse manieren worden verwerkt: rauw in salades en kruidenboter, om vlees en vis op smaak te brengen, in diverse sauzen of meegekookt in soepen en stoof- en groenteschotels.
In veel van mijn recepten staat dat je (groene) kernen van de knoflookteen moet verwijderen. Wellicht vraag je je af waarom dit is! De kern van de knoflookteen is het meest bittere en sterkst ruikende stukje van de knoflook. Wanneer je deze verwijdert zal je adem later veel minder sterk naar knoflook ruiken! Soms is dat best handig, als je nog naar een vergadering moet bijvoorbeeld :-)
Veel mensen die slecht tegen knoflook kunnen, verdragen de knoflook wél als de kernen verwijderd zijn! Zeker het proberen waard dus!