De basis van onderstaand recept vond ik op internet. Ikk heb 4 kleine pepertjes uit eigen tuin gebruikt. Leuk hoor, pepers op je balkon! Als je ze maar regelmatig water geeft is het een heel makkelijk plantje en je oogst meer pepers dan je op kunt :-)
De saus is behoorlijk pittig! Gebruik eventueel een pepertje minder als je niet van erg scherp houdt.
2 grote tenen knoflook, gepeld
4 kleine hollandse pepertjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)
50 gram suiker
100 ml water
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel citroensap
1 tl zout
arrowroot
Bereidingswijze:
Was de pepers, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in grote stukken. Pel de knoflook, verwijder de kern en snijd deze ook in stukken. Als je van erg pittig houdt kun je ervoor kiezen om van 1 of meerdere pepers ook de zaadjes te gebruiken.
Doe alle ingrediƫnten, behalve de maizena bij elkaar en maal fijn met een staafmixer of in een blender.
Verhit in een steelpannetje en laat ongeveer 3 minuutjes koken en iets indikken. Blijft hij te dun? Voeg dan arrowroot toe tot de gewenste dikte is bereikt. Laat nog een minuutje koken en zet het vuur uit.
Laat afkoelen en bewaar in een glazen pot. Je kunt de saus ook heet in een steriele glazen pot doen. Draai dan direct de deksel erop en zet hem op z'n kop. Draai na 10 minuten weer om en laat verder afkoelen. De saus is nu wat langer houdbaar!
De saus is behoorlijk pittig! Gebruik eventueel een pepertje minder als je niet van erg scherp houdt.
2 grote tenen knoflook, gepeld
4 kleine hollandse pepertjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)
50 gram suiker
100 ml water
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel citroensap
1 tl zout
arrowroot
Bereidingswijze:
Was de pepers, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in grote stukken. Pel de knoflook, verwijder de kern en snijd deze ook in stukken. Als je van erg pittig houdt kun je ervoor kiezen om van 1 of meerdere pepers ook de zaadjes te gebruiken.
Doe alle ingrediƫnten, behalve de maizena bij elkaar en maal fijn met een staafmixer of in een blender.
Verhit in een steelpannetje en laat ongeveer 3 minuutjes koken en iets indikken. Blijft hij te dun? Voeg dan arrowroot toe tot de gewenste dikte is bereikt. Laat nog een minuutje koken en zet het vuur uit.
Laat afkoelen en bewaar in een glazen pot. Je kunt de saus ook heet in een steriele glazen pot doen. Draai dan direct de deksel erop en zet hem op z'n kop. Draai na 10 minuten weer om en laat verder afkoelen. De saus is nu wat langer houdbaar!