06 juli 2012

Zomersoep met Lente-uitjes!

Deze soep ontstond omdat er een bosje lente-ui was overgebleven... Gaat dat bij jou ook zo in de keuken? Dat je recepten bedenkt bij restjes in de koelkast? Mocht hier een leuk, origineel recept uit ontstaan zijn, mail het me dan en wie weet komt het op deze site te staan!

Ingrediƫnten
1 el olijfolie
1 bos lente-uitjes
1 rode ui
1 teen knoflook
versgemalen peper
1 middelgrote aardappel
1 tl mosterd
500 ml kippenbouillon
2 el kookroom

Bereiding:
Was de lente-ui. Houd 2 lente-uitjes achter voor de garnering. Snijd de rest in ringen. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de rode ui.
Verwarm in een pan de olie en fruit de rode ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze een minuutje mee. Doe daarna de bosui erbij en bak ook deze nog een paar minuten op laag vuur. De uien moeten niet bruin worden, maar wel lekker hun smaak af kunnen geven.
Voeg nu de bouillon en de mosterd toe. Schil de aardappel en snijd deze in stukjes voordat je hem bij de soep doet. Laat zachtjes pruttelen tot de aardappel gaar is. Pureer de soep.
Maak op smaak met versgemalen peper en de room. Laat na het toevoegen van de room niet meer koken. Snijd de overgebleven lente-ui ook in ringen en roer deze door de soep. Leg een paar ringetjes op de soep als je hem serveert.
Een stukje stokbrood met kruidenboter past goed bij deze soep! (Bij welke soep eigenlijk niet :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten