De paprika's moesten samen met tomaten en nog enkele ingrediënten worden geroosterd. 'Druk ze daarna door een zeef', stond er vervolgens in het recept... Pureren met de staafmixer zou er namelijk voor zorgen dat de velletjes in de soep zouden achterblijven, waardoor de smaak wat minder zacht zou worden. Dus wat doe je dan? Precies. Je mikt de hele zooi in een zeef en duwen maar. Nadat ik me een kwartier lang het schompes had gedrukt, keken de paprika's me vanuit de zeef nog altijd lachend aan. De tomaten waren er netjes doorheen gegaan, maar de paprika's kreeg ik er onmogelijk door.
Ik besloot dat het recept de pot op kon, en mikte de hele handel in de blender, waarna ik het vervolgens door een zeef deed. En wat schetste mijn verbazing? JAMMIE JAMMIE JAMMIE!
3 rode paprika's (600 gram)
6 rijpe tomaten (600 gram)
3 tenen knoflook
1 kleine rode peper
1 ui
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 handvol basilicumblaadjes
600 ml water
1 groentebouillonblokjewitte peper
Griekse yoghurt
Bereiding:
Snijd de paprika's in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten doormidden. Ontdoe de peper van de zaadjes en snijd samen met de knoflook en ui in grove stukken. Leg alle groenten met de basilicumblaadjes op de bakplaat en doe de azijn en olie erbij. Rommel alles even lekker door met je handen, zodat de olie en azijn zich goed verdelen.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat 45 minuten roosteren. Schep af en toe een keertje om.
Serveer de soep in een diep bord met een klodder Griekse yoghurt in het midden en een paar basilicumblaadjes erop.
Tip: Laat de soep afkoelen en serveer koud! Heerlijk op een warme, zomerse dag.