Het recept van de courgettekoekjes komt van Smulweb.
Deze koekjes van courgette zijn heerlijk als voorgerechtje, maar ook als als bijgerecht bij het diner of als onderdeel van een buffet. Lekker veelzijdig dus, en eenvoudig te maken!
Zelf vind ik ze het lekkerste met pittige kaas.
Ingrediƫnten:
2 courgettes
1 ui
3 el versgesneden peterselie
1 ei
25 gram paneermeel
50 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram geraspte kaas
snufje cayennepeper
zonnebloemolie
Bereiding:
Rasp de courgettes met een grove rasp en snipper de ui. Leg de courgette en ui in het midden van een schone theedoek en draai de theedoek zo strak mogelijk dicht. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
Dit moet je echt niet overslaan, dan worden de koekjes niet knapperig!
Doe de uitgeknepen groenten in een grote kom en voeg het zelfrijzend bakmeel, kaas, peterselie en paneermeel door.
Breng het mengsel pittig op smaak met peper en een snufje cayennepeper en spatel er een ei door.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep er bergjes van het courgettemengsel in.
Druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Bak de koekjes in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Bak er niet teveel tegelijk, maar maak verschillende ladingen.
Houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven op 120 graden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Van de hoeveelheden zoals hier vermeld kun je ongeveer 20-25 courgettekoekjes bakken!
Eet smakelijk
Deze koekjes van courgette zijn heerlijk als voorgerechtje, maar ook als als bijgerecht bij het diner of als onderdeel van een buffet. Lekker veelzijdig dus, en eenvoudig te maken!
Zelf vind ik ze het lekkerste met pittige kaas.
Ingrediƫnten:
2 courgettes
1 ui
3 el versgesneden peterselie
1 ei
25 gram paneermeel
50 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram geraspte kaas
snufje cayennepeper
zonnebloemolie
Bereiding:
Rasp de courgettes met een grove rasp en snipper de ui. Leg de courgette en ui in het midden van een schone theedoek en draai de theedoek zo strak mogelijk dicht. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
Dit moet je echt niet overslaan, dan worden de koekjes niet knapperig!
Doe de uitgeknepen groenten in een grote kom en voeg het zelfrijzend bakmeel, kaas, peterselie en paneermeel door.
Breng het mengsel pittig op smaak met peper en een snufje cayennepeper en spatel er een ei door.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep er bergjes van het courgettemengsel in.
Druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Bak de koekjes in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Bak er niet teveel tegelijk, maar maak verschillende ladingen.
Houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven op 120 graden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Van de hoeveelheden zoals hier vermeld kun je ongeveer 20-25 courgettekoekjes bakken!
Eet smakelijk
Ik ben allergisch voor gourgette. Maar misschien als het gebakken wordt dat het wel lukt! Origineel recept hoor.
BeantwoordenVerwijderen