31 augustus 2012

Oosterse runderspiesen

Door de marinade krijgen deze runderspiesen een oosters tintje. Ik heb er ditmaal bewust voor gekozen om het niet te pittig te maken, maar als je van scherp houdt kun je prima een extra peper toevoegen. Ook aan de saus kunnen eventueel meer soorten groente worden toegevoegd, er is veel ruimte om met dit recept te varieëren!

Ingrediënten voor de marinade:
2 el sesamolie
1 el ketjap manis
1 tl sojasaus
1 el bruine suiker
½ tl gemberpoeder
1 sjalotje
4 teentjes knoflook
1 kleine rode peper
versgemalen peper
1 bosui

Overige ingrediënten:
2 biefstukken van 150 gram
½ gele paprika
1 sjalotje
3 bosuien
150 gram kippenbouillon
2 tl maizena
1 tl sesamolie

Bereiding:
Snipper 1 sjalotje, de rode peper en 4 tenen knoflook zeer fijn. Snijd 1 bosuitje in dunne ringen. Meng dit met de olie, gemberpoeder, suiker, ketjap en sojasaus. Roer alles goed door elkaar en doe er wat versgemalen peper doorheen.
Snijd de biefstukken in blokjes van 2x2 cm en verdeel de marinade erover. Laat (in de koelkast) minimaal 2 uur intrekken.

Snipper het andere sjalotje en snijd ringen van de overige bosuitjes. Snijd de paprika in blokjes.
Rijg de biefstuk aan satéprikkers (even weken in water zodat ze niet verbranden).
Maak een paar druppels olie heet in een koekenpan en bak de spiesen rondom bruin in ongeveer 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie. Doe de achtergebleven marinade in de pan en maak heet. Voeg de overige groenten toe en bak ze 3 minuten op hoog vuur. Blus af met de bouillon en laat kort inkoken. Bind de saus met de maizena, die is opgelost in een scheutje water. Maak de saus verder op smaak met gemalen peper. Roer als laatste nog het vocht door de saus dat uit de biefstuk is gekomen.

Serveer met witte rijst en sperziebonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten