25 augustus 2012

Smeuïge dille-aardappeltjes

Smeuïge dille-aardappeltjes met gegrilde groenten

Dit snelle en simpele bijgerecht kun je heerlijk combineren met zowel vlees, vis en kip, maar gaat ook heerlijk samen met bijvoorbeeld geroosterde groenten.
Omdat de aardappels lekker smeuïg worden heb je zeker geen jus meer nodig, wat soms best makkelijk is.

Gebruik geen magere, dunne yoghurt, dan wordt het veel te waterig. Alleen maar magere yoghurt in huis? Laat het dan eerst uitlekken in zakdoek/theedoek in een vergiet. Je krijgt dan een lekkere dikke 'hangop'.


Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram vastkokende geschilde aardappels
125 gram Griekse yoghurt
1 el gedroogde dille
zout en peper

Smeuïge dille-aardappeltjes met gegrilde groenten

Bereiding:

Snijd de aardappels in niet al te kleine stukken en kook ze in 10-12 minuten gaar. Stoom ze na het afgieten nog een paar minuutjes droog op een laag pitje.
Meng de yoghurt met de dille en peper en zout. Doe de aardappels in een voorverwarmde schaal en schep de dressing er voorzichtig doorheen. Serveer direct.



koken & tafelen algemeen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten