Heerlijke, plakkerige, zoete kip waar je wel servetjes bij moet serveren! Een recept dat weer eens bewijst dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn...
Ingrediƫnten:
50 gram ketchup
50 gram bruine palmsuiker
50 gram vloeibare honing
1 tl sojasaus Kikkoman
chilikruiden naar smaak
1 kg kippenvleugels
Bereiding:
Maak in een koekenpan de ketchup, suiker, honing, sojasaus en chilikruiden warm en laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Vet een ovenschaal in en leg de rauwe kip erin. Schenk de saus erover en schep even om.
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 220 graden en braad ongeveer 30 minuten. Bij grotere of kleinere delen kip moet de braadtijd natuurlijk worden aangepast!
Serveer met een flinke schep stroperige saus eroverheen.... Hmmmmmm.... smullen maar!
Tip: Lekker met Komkommer-Courgette-Salade en Citroenaardappels.
Ingrediƫnten:
50 gram ketchup
50 gram bruine palmsuiker
50 gram vloeibare honing
1 tl sojasaus Kikkoman
chilikruiden naar smaak
1 kg kippenvleugels
Bereiding:
Maak in een koekenpan de ketchup, suiker, honing, sojasaus en chilikruiden warm en laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Vet een ovenschaal in en leg de rauwe kip erin. Schenk de saus erover en schep even om.
Zet de kip in een voorverwarmde oven op 220 graden en braad ongeveer 30 minuten. Bij grotere of kleinere delen kip moet de braadtijd natuurlijk worden aangepast!
Serveer met een flinke schep stroperige saus eroverheen.... Hmmmmmm.... smullen maar!
Tip: Lekker met Komkommer-Courgette-Salade en Citroenaardappels.