De afgelopen dagen was het prima weer om lekker te BBQ'en, wat ik dan ook graag doe. Sterker nog, je mag me er voor wakker maken!
Wel houd ik van een bbq met lekkere, gezonde dingen en veel variatie, dus niet alleen maar vlees maar ook groenten en fruit. In een van de supermarkten zag ik onlangs maïskolven liggen, en dat leek me nu wel eens een originele uitbreiding.
Het recept is simpel en erg lekker, dus zeker het proberen waard! De hoeveelheden zijn voor 1 maiskolf, dus je kunt er net zoveel maken als je zelf wilt.
Ingrediënten:
1 maïskolf
2 tl honing
10 gram roomboter
Bereiding:
Verwijder de bladeren en de sliertjes van de maïskolf zodat hij mooi schoon is.
Neem een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30 cm en leg de maïskolf in het midden. Smeer de boter over de bovenkant van de maïskolf en schenk de honing eroverheen.
Vouw het folie dicht maar doe dit niet te strak.
Verwarm het pakketje ongeveer 20-30 minuten op een hete BBQ, of in een voorverwarmde oven van 220 graden. Pak het pakketje voorzichtig uit en smullen maar!
Tip: Varieer met smaken. In plaats van een zoete maiskolf kun je ook kiezen voor een pittige variant, bijvoorbeeld met chilivlokken.
Wel houd ik van een bbq met lekkere, gezonde dingen en veel variatie, dus niet alleen maar vlees maar ook groenten en fruit. In een van de supermarkten zag ik onlangs maïskolven liggen, en dat leek me nu wel eens een originele uitbreiding.
Het recept is simpel en erg lekker, dus zeker het proberen waard! De hoeveelheden zijn voor 1 maiskolf, dus je kunt er net zoveel maken als je zelf wilt.
Ingrediënten:
1 maïskolf
2 tl honing
10 gram roomboter
Bereiding:
Verwijder de bladeren en de sliertjes van de maïskolf zodat hij mooi schoon is.
Neem een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30 cm en leg de maïskolf in het midden. Smeer de boter over de bovenkant van de maïskolf en schenk de honing eroverheen.
Vouw het folie dicht maar doe dit niet te strak.
Verwarm het pakketje ongeveer 20-30 minuten op een hete BBQ, of in een voorverwarmde oven van 220 graden. Pak het pakketje voorzichtig uit en smullen maar!
Tip: Varieer met smaken. In plaats van een zoete maiskolf kun je ook kiezen voor een pittige variant, bijvoorbeeld met chilivlokken.