Dit recept komt uit het boek 'koken zonder pakjes en zakjes' van Karin Luiten. Ik heb de rösti-rondjes natuurlijk zonder zout gemaakt, en ook de tip van Karin om eens een ui mee te bakken heb ik gevolgd. Eerlijk is eerlijk, de eerste rondjes waren wat rommelig en ik moest even ervaren hoeveel aardappelmengsel er per rondje gebruikt moest worden, maar na enige oefening zagen de rondjes er netjes en rond uit, waren ze prima gaar en heerlijk van smaak. Probeer het eens! Ingrediënten:
600 gram vastkokende aardappels
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 el gedroogde peterselie
versgemalen peper
olijfolie
zout
Bereiding: Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp boven een kom. Pers de knoflooktenen uit en doe ze bij de geraspte aardappel. Rasp de ui erbij. Schep de peterselie erdoor. (In het originele recept staat verse peterselie, maar deze had ik niet tot mijn beschikking. Bepaal dus zelf waar je voorkeur naar uit gaat.) Schep het aardappelmengsel goed door elkaar en maak op smaak met versgemalen peper en zout. Verhit in een grote koekenpan een laagje olijfolie. Schep bergjes aardappelmengsel in de hete olie en druk ze met een spatel iets platter. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn, maar van binnen nog een tikje smeuïg.
Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.