Bol AlgemeenBol Algemeen

Halve ratatouille

Waarom dit gerecht 'halve ratatouille' heet? Heel simpel, de ratatouille is niet volledig!
De onderlinge hoeveelheden variëren, maar tomaten, paprika, aubergine en courgette moeten in een échte ratatouille. In onderstaand recept zit maar een paar van deze groenten, maar het resultaat is wél lekker en voor 2-3 personen ruim voldoende.
Ideaal om een aantal groenten op te maken en te variëren met kruiden. Op internet las ik een passend citaat voor ratatouille:
'In het slechtste geval zit je met een zompige groenteschotel en in het beste geval heb je een culinair meesterwerk.'
Ik zou zeggen, probeer voor het meesterwerk te gaan!

Ingrediënten:
1 courgette
1 rode peper
1 rode paprika
1 rode ui
1 zoete witte ui
2 el olijfolie
2 el provenciaalse kruiden

Bereiding:
Snijd de courgette, paprika en uien in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Snijd de rode peper in dunne ringen. Doe alles bij elkaar in een ovenschaal of braadslede en schenk de olijfolie erover. Hussel alles goed met je handen door elkaar, zodat de olijfolie zich goed verdeelt. Strooi de kruiden erover.

Bak 20 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven.