Met aardappels kun je eindeloos variëren en dat doe ik dan ook graag. De aardappels 'nieuwe oogst' zijn het allerlekkerst en ook prima met schil te eten, omdat het schilletje dan nog niet taai is. Voor deze heerlijke aardappelschotel hoef je dus echt maar heel weinig te doen!
Het voordeel van aardappels in de oven vind ik ook dat je een (gas)pit vrijhoudt waar je weer iets anders op klaar kunt maken. Zelf heb ik 'maar' vier pitten en ik moet vaak goed nadenken wat ik wanneer op welke pit kan bereiden.
Ingrediënten:
Nieuwe oogst vastkokende aardappels
olijfolie
kruiden naar smaak
Was het eventuele zand van de aardappels en kook ze in de schil gaar in 20 minuten. Laat ze afkoelen en snijd er dikke plakken van. Leg deze plakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruiden naar smaak.
In de aardappelschotel op de foto heb ik gekozen voor tijm en chilipeper.
Zet in een voorverwarmde oven 30 minuten op 220°C zodat de aardappels lekker krokant worden.
Eet smakelijk!
Het voordeel van aardappels in de oven vind ik ook dat je een (gas)pit vrijhoudt waar je weer iets anders op klaar kunt maken. Zelf heb ik 'maar' vier pitten en ik moet vaak goed nadenken wat ik wanneer op welke pit kan bereiden.
Ingrediënten:
Nieuwe oogst vastkokende aardappels
olijfolie
kruiden naar smaak
Was het eventuele zand van de aardappels en kook ze in de schil gaar in 20 minuten. Laat ze afkoelen en snijd er dikke plakken van. Leg deze plakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruiden naar smaak.
In de aardappelschotel op de foto heb ik gekozen voor tijm en chilipeper.
Zet in een voorverwarmde oven 30 minuten op 220°C zodat de aardappels lekker krokant worden.
Eet smakelijk!
ooooh wat lijkt me dat lekker smaken zeg! Ik kan niet wachten tot mijn nieuwe oven eraan komt en ik ook weer lekker mag bakken in de oven. Dat mis je dan echt als de oven kapot is.
BeantwoordenVerwijderenDat kan ik me voorstellen Fiona, ik kan ook niet zonder m'n oven. Fijn dat je een nieuwe krijgt!
Verwijderen