Zalm kun je op veel manieren bereiden. Het is gezond, bevat de goede vetten en je kunt er eindeloos mee variëren. Voor dit gerecht voor gebakken zalm heb ik een topping én een sausje gemaakt, die je natuurlijk ook afzonderlijk kunt gebruiken. Het sausje is lekker bij de zalm, maar ook bij bijvoorbeeld gebakken aardappels of frietjes.
2 el olijfolie
1 grote sjalot
1 knoflookteen
versgemalen peper
handvol verse dille
50 gram kookroom
10 gram e mosterd
5 gram honing
1 el verse dille
1 tl wijnazijn
Ingrediënten:
2 ontdooide zalmmoten2 el olijfolie
1 grote sjalot
1 knoflookteen
versgemalen peper
handvol verse dille
50 gram kookroom
Sausje:
25 gram mayonaise10 gram e mosterd
5 gram honing
1 el verse dille
1 tl wijnazijn
Bereiding:
Snipper de sjalot en de knoflook. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de zalm rustig aan beide zijden knapperig. Pas op dat je de zalm niet te snel bakt, dan stollen de eiwitten in de zalm.
Vouw de zalm in een stuk aluminiumfolie en houd hem warm. Fruit in het bakvet de sjalot en knoflook. Deze moeten glazig worden, niet bruin! Schenk de kookroom erdoor en maak af met versgemalen peper en dille. Kook het een beetje in als de topping te dun is.
Roer de ingrediënten van het sausje door elkaar. Proef of je iets meer honing/azijn wilt, afhankelijk van hoe zoet/zuur je lekker vindt!
Vouw de zalm in een stuk aluminiumfolie en houd hem warm. Fruit in het bakvet de sjalot en knoflook. Deze moeten glazig worden, niet bruin! Schenk de kookroom erdoor en maak af met versgemalen peper en dille. Kook het een beetje in als de topping te dun is.
Roer de ingrediënten van het sausje door elkaar. Proef of je iets meer honing/azijn wilt, afhankelijk van hoe zoet/zuur je lekker vindt!
Lijkt mij erg lekker. vanavond eens uitproberen...
BeantwoordenVerwijderen