21 november 2012

Pannetje Prei

Er zijn van die dagen dat je gewoon niet toe komt om uitgebreid te koken. Omdat je de tijd ontbreekt of omdat je hoofd er niet naar staat. Toch moet er op deze dagen ook gegeten worden en wil je je niet altijden wenden tot kant-en-klaarmaaltijden of afhaalsnacks. Deze zijn, naast minder vers, ook altijd erg zout dus vaak ongeschikt.
Onderstaand recept kan wellicht een uitkomst zijn! Sterwaardig is het recept misschien niet, maar lekker vonden wij het in ieder geval wel! Bij hoge nood kun je de krieltjes voorgekookt en de prei  voorgesneden kopen... Een complete maaltijd in 1 pan, dus ook weinig afwas!Ingrediënten:
200 gram rundergehakt
350 gram voorgekookte krieltjes (eventueel in plakjes)
300 gram gesneden prei in ringen
2 el tomatenketchup
1 el olijfolie
1 el cajunkruiden
peper

Bereiding:
Bak in een hapjespan in de boter het gehakt met de cajunkruiden bruin en rul. Schep het vervolgens met de schuimspaan uit de pan op een bord, zodat het vet achterblijft in de pan. Bak hierin de krieltjes vrijwel gaar van binnen en rondom krokant van buiten. Voeg dan de prei toe en bak deze nog 3-5 minuutjes mee zodat deze kan slinken. Bestrooi royaal met peper en voeg het gehakt weer toe. Schep de tomatenketchup erbij en roer goed door, terwijl het geheel nog even goed doorwarmt.
Serveer in een mooie verwarmde schaal, dat staat wat feestelijker!

3 opmerkingen:

  1. Lekker hoor. Voor de prei verzin ik wel iets anders ;) Mag ze niet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is net iets voor hier. En ik denk dat ik voor Hak boontjes kies. Die vindt iedereen hier lekker. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met de groenten is inderdaad heel goed te variëren! Denk ook aan courgette, champignons en uien bijvoorbeeld... Soms is makkelijk erg ideaal, vinden jullie ook niet?

    BeantwoordenVerwijderen