Het zeven van de puree is het meeste werk, maar wel aan te bevelen.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
450 gram geschilde aardappels
400 gram schoongemaakte knolselderij
2 tl vers citroensap
1 bouillonblokje
3 el kookroom
150 ml warme melk
snufje witte peper
snufje nootmuskaat
50 gram geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de aardappels en knolselderie in blokjes van 2x2 cm en zet ze samen met het citroensap onder water in een kookpan. Los het bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Breng de pan aan de kook en voeg de buillon toe als het water kookt. Laat 20-25 minuutjes zachtjes koken zodat de groenten mooi zacht zijn geworden. Giet af en laat even uitdampen.
Voeg de melk en kookroom toe en stamp tot een grove puree. Doe de peper en nootmuskaat erbij en roer goed door. Om een fijnere, gladdere puree te krijgen is het lekker om hem door een zeef te drukken. Dit is een arbeidsintensief karweitje, maar het resultaat is dat je echt een mooie gladde puree hebt. Heb je een keukenmachine? Dan kan die het werk voor je doen!
Het maken van de puree kun je ook prima een dag van te voren doen. Bestrooi met kaas op de dag dat je hem serveert en warm hem op in de oven!
Heb er al meer recepten van zien voorbijkomen. Toch maar eens een keer gaan maken. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenGroet,Marga