Ik vind het bereiden van stoofperen al zo gezellig, omdat ik tussendoor graag van het stoofvocht proef... Aangezien ik weinig alcohol gebruik is dit vaak al voldoende om érg gezellig te worden.
Dit keer heb ik de peren heel gelaten, wel zo feestelijk!
Rest mij nog om iedereen een heel fijn Kerstfeest toe te wensen. Ondanks mijn passie voor koken (en eten!) ben ik toch wel van mening dat dit ondergeschikt is aan de betekenis van Kerst. Het mag gezellig zijn en lekker, maar het is niet het belangrijkste! Ik wens jullie dus vreugdevolle, vredige dagen met de mensen die jullie lief zijn, dat geeft pas echt een warm gevoel van binnen...
Ingrediënten:
1 kilo stoofperen
2 dl rode port
4 dl water
6 el kristalsuiker of Sukrin
2 kaneelstokjes
1 sinaasappel
maizena
Bereiding:
Schep de peren in een schaal en verwijder de kaneelstokjes en sinaasappelschil. Bindt het stoofvocht met maizena naar gewenste dikte. Giet de saus over de peren en laat afkoelen.
Eet smakelijk!