Bol AlgemeenBol Algemeen

Goud van Oud: Oosterse biefstukreepjes

Je hebt biefstuk en biefstuk... Soms is een biefstuk zo mals en zacht dat je hem zonder gebit op zou kunnen sabbelen... maar soms ook heb je een biefstuk die toch niet zo mals is als dat je hoopte. Vooral de goedkopere varianten bij de supermarkt zijn vaak minder mals. Toch koop ik deze biefstukjes, bijvoorbeeld als ze in de aanbieding zijn, regelmatig.
Met onderstaand recept is je biefstuk dan eigenlijk vrijwel altijd mals, omdat je het maar heel kort hoeft te bakken.


Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram biefstuk
2 el ketjap manis
1 tl Steviala Holy Hon
1 tl vers citroensap
2 tenen knoflook
¼ tl gemberpoeder
⅛ tl chilipeper
2 el olijfolie
2 tl sojasaus
3 bosuitjes

Bereiding:

Meng in een kom de ketjap, sojasaus,  Sweet Bee, citroensap, gemberpoeder en chilipeper. Snipper de knoflook en snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Doe ze bij de marinade. Roer goed door.
Snijd de biefstuk in dunne repen en schep ze door de marinade. Zorg dat alle biefstukreepjes goed bedekt zijn met marinade. Laat de marinade nu 30-60 minuten intrekken.
Verhit een wok met daarin de olijfolie. Bak de biefstuk
(met de marinade) 2-3 minuten op hoog vuur. Schep het vlees daarna over in een (warme) schaal. Snijd het laatste bosuitje in ringen en verdeel deze over de reepjes.
Heerlijk bij (bloemkool)rijst en sperziebonen...

Wanneer je ketjap asin (zoute ketjap) gebruikt is dit recept gok-groen. Je kunt de sojasaus dan weglaten, omdat het anders té zout wordt!



Cadeauwinkel