11 augustus 2019

Goud van Oud: Oosterse biefstukreepjes

Je hebt biefstuk en biefstuk... Soms is een biefstuk zo mals en zacht dat je hem zonder gebit op zou kunnen sabbelen... maar soms ook heb je een biefstuk die toch niet zo mals is als dat je hoopte. Vooral de goedkopere varianten bij de supermarkt zijn vaak minder mals. Toch koop ik deze biefstukjes, bijvoorbeeld als ze in de aanbieding zijn, regelmatig.
Met onderstaand recept is je biefstuk dan eigenlijk vrijwel altijd mals, omdat je het maar heel kort hoeft te bakken.


Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram biefstuk
2 el ketjap manis
1 tl Steviala Sweet Bee
1 tl vers citroensap
2 tenen knoflook
¼ tl gemberpoeder
⅛ tl chilipeper
2 el olijfolie
2 tl sojasaus
3 bosuitjes

Bereiding:

Meng in een kom de ketjap, sojasaus,  Sweet Bee, citroensap, gemberpoeder en chilipeper. Snipper de knoflook en snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Doe ze bij de marinade. Roer goed door.
Snijd de biefstuk in dunne repen en schep ze door de marinade. Zorg dat alle biefstukreepjes goed bedekt zijn met marinade. Laat de marinade nu 30-60 minuten intrekken.
Verhit een wok met daarin de olijfolie. Bak de biefstuk
(met de marinade) 2-3 minuten op hoog vuur. Schep het vlees daarna over in een (warme) schaal. Snijd het laatste bosuitje in ringen en verdeel deze over de reepjes.
Heerlijk bij (bloemkool)rijst en sperziebonen...

Wanneer je ketjap asin (zoute ketjap) gebruikt is dit recept gok-groen. Je kunt de sojasaus dan weglaten, omdat het anders té zout wordt!



Cadeauwinkel

17 opmerkingen:

  1. Oh zalig martine wow dit neem ik mee dit recept, zaligggggggg thxxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net gegeten, heerlijke saus!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. recept al paar keer gemaakt met kleinbeetje een eigen twist maar moet zeggen het is heerlijk ! een aanrader !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi, deze gaat het worden voor vanavond. Ik dacht net, ik ga eens een biefstukreepjesmarinade zoeken. Deze stond bovenaan op Google en deze wordt het. Alvast smakelijk voor ons en bedankt voor dit recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk is het naar wens en vind je het lekker. Eet smakelijk alvast...

      Verwijderen
    2. Het vlees staat gemarineerd in de koelkast. Ben heel benieuwd naar de smaak....wordt vervolgd

      Verwijderen
  5. Ik ga deze vanavond proberen, is de sojasaus ook nodig? Aangezien ik hem in het recept zelf niet terug kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor mijn late reactie, blogger geeft de reacties niet goed door per mail :(
      Ja, de sojasaus maakt de dressing wel extra lekker, ik ga hem toevoegen aan het recept!

      Verwijderen
  6. Wat een heerlijk recept sjapo ze smullen er hier regelmatig van.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Martine. Een vraag over dit recept. Waarom is dit recept groen terwijl er ketjap manis (waar suiker in zit) in zit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk, het is oranje! Gewoon niet goed opgelet, sorry!

      Verwijderen
  8. Reacties
    1. Dat ben ik helemaal met je eens! En natuurlijk bedankt voor het compliment.

      Verwijderen