Bol AlgemeenBol Algemeen

Pittige curry met sperziebonen

Na de Hollandse hutspot nu weer een 'uitheems' gerecht, waarvoor je trouwens geen vreemde ingrediënten nodig hebt. Ik zie ook vaak recepten waarbij de ingrediënten zo onbekend zijn, dat ik dat gewoon niet handig vind. Er blijft dan van alles over, en daar houd ik niet van...
Onderstaand recept komt van smulweb.nl (beetje aangepast natuurlijk) en bevat allemaal bekende ingrediënten, die je vermoedelijk wel in de kast hebt staan. Ik gebruik de hot curry van AH, deze vind ik erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:
350 gram kipfilet in kleine blokjes
1 rode ui
1 witte ui
3 tenen knoflook
4 hardgekookte eieren
2 el roomboter
2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder (Hot curry van AH)
500 gram panklare sperziebonen
2 dl kippenbouillon
gemalen rode chilipeper
1 klein bekertje creme fraiche

Bereiding:
Pel de eieren en  snipper de uien en knoflook. Verhit de boter en bak de kip in ongeveer 5 minuten bruin. Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat chilipeper toe en stoof alles in 20 minuten gaar. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de creme fraiche en de eieren toe. Gebruik wat meer bouillon als je wat meer saus wilt, bindt dan eventueel met wat maizena. Serveer met rijst.