
Combineer de soep met een groene salade en je hebt een complete maaltijd.
Ingrediƫnten:
1 kg rijpe tomaten
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui
1 schenkel
1 pond rundergehakt
1 kruidenbuiltje vleesbouillon
1 ei
2 el paneermeel
¼ tl paprikapoeder pikant
¼ tl cayennepeper
snufje nootmuskaat
1 cupje volle koffiemelk
geraspte kaas 50 gram
100 gram ongekookte volkorenpasta
2 el vloeibare boter
2 volle handen verse basilicum
250 ml water
1,5 liter water
2 runderbouillonblokjes
Bereiding:

Rooster de tomaten 90 minuten in een voorverwarmde oven op 150° C. Schep ze in een vuurvaste schaal en laat afkoelen.
Doe de schenkel in een kookpan en schenk er 1 liter koud water overheen. Breng langzaam aan de kook en laat 1 tot 2 uur zachtjes pruttelen. Giet de bouillon daarna door een zeef. Wanneer er vlees aan de schenkel zit kun je dit eraf halen en fijn snijden. Indien gewenst kan dit later aan de soep worden toegevoegd.
Breek het ei in een kom en voeg de paneermeel toe. Roer los en voeg de paprikapoeder, nootmuskaat en kaas toe aan het mengsel. Doe het gehakt erbij en kneed goed door elkaar. Rol kleine gehaktballetjes en leg ze op een bord.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten tot ze bruin en gaar, maar nog sappig zijn. Schep ze over op een bord met keukenpapier, zodat ze uit kunnen lekken.

Meng in de soeppan de bouillon met het tomatenmengsel. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken, totdat de pasta goed gaar is. Voeg als laatste de gehaktballetjes en verse basilicum toe. Breng desgewenst op smaak met meer zout.
Tip: Gebruik tarwe- of haverzemelen in plaats van beschuit!