Ingrediƫnten:
4 grote schouderkarbonades
50 gram roomboter
1 klein blikje tomatenpuree
1 flesje bier
1 bouillonblokje
100 ml room
1 grote rode ui
1 grote winterwortel
1 teen knoflook
½ tl gedroogde salie
½ tl gedroogde kervel
½ tl gedroogde selderij
versgemalen peper
bloem
Bereiding:
Pel en snipper de knoflook en de ui. Schil de winterwortel en snijd hem in halve, dunne plakjes.
Dep het vlees goed droog en bestrooi ze royaal met peper. Schep op een bord een paar scheppen bloem en haal het vlees hierdoor. Schud het af, zodat er niet teveel bloem aan het vlees blijft plakken.
Los in 250 ml kokend water het bouillonblokje op en doe erbij. Als het vocht kookt kan het vuur laag en laat het dan een klein uurtje zachtjes pruttelen, zodat de groentes goed gaar kunnen worden.
Haal hierna het vlees ui de pan en pureer met de staafmixer de groenten en het vocht tot een gladde saus. Doe er desgewenst wat extra peper bij voor wat meer pit. Voeg de room toe, maar laat de saus nu niet meer doorkoken.
Verwijder eventueel de botjes van de karbonades voordat je ze serveert! De hoeveelheid saus die dit recept oplevert is voldoende voor 6-8 personen. De karbonades kunnen dus prima in stukken gesneden en verdeeld worden.
Lekker met bonen en aardappelpuree...