Geroosterde bieten met knoflook

Onderstaand recept komt uit een oude Allerhande en heb ik iets aangepast.
Zelf ben ik gewend om bietjes altijd te raspen of fijn te snijden en ik had ze dus nooit zo 'in z'n geheel' gegeten. Juist de aardse smaak van de biet kwam zo goed tot z'n recht!



Ingrediënten:
2½ el olijfolie
1 schaaltje gekookte bieten (a 500 g)
2 teentjes knoflook
2 takjes verse tijm of ⅛ tl gedroogd
1 citroen, schoongeboend

Bereiding:
Scheur een groot stuk aluminiumfolie af, groot genoeg om de bietjes in te verpakken.
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Snijd de knoflooktenen in hele dunne plakjes. Als de plakjes te dik blijven dan worden ze niet goed gaar!
Maak met een scherp mesje inkepingen in de bietjes en doe hier de plakjes knoflook in. Leg de bietjep het folie en bestrooi met peper en de helft van de tijmblaadjes. Verdeel een halve el olie over de bietjes.
Vouw het pakket dicht, leg in een ovenschaal en zet deze 25 minuten in de oven. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers hem uit. Meng de helft van de citroensap en de -rasp met de rest van de olie. Vouw het pakket open, besprenkel de bieten met citroenolie en strooi er de rest van de tijmblaadjes over.

Reacties