Maar goed, ik kocht dus 2 grote kipkarbonades (mét bot en vel) en maakte er een heerlijke marinade bij. Werd me dat even een lekker kippetje...
Ingrediënten voor 2 personen:
2 grote kipkarbonades
2 el olijfolie
2 el tomatenketchup
1 el honing
1 tl cajun kruiden
½ tl paprikapoeder pikant
Bereiding:
Maak een marinade van 1 el olijfolie, de ketchup, honing en kruiden. Maak in de vleeskant van je karbonades 3 inkepingen met een scherp mes, en smeer de karbonades in met de marinade. Door de inkepingen trekt de smaak er beter in. Leg ze in een ovenschaal en laat ze afgedekt, in de koelkast, minimaal 2 uur staan zodat de smaken in kunnen trekken. Zet een kwartier voor gebruik de kip buiten de koelkast, zodat hij wat minder koud wordt.
Wanneer je de beschikking hebt over een oven/grill zet dan de laatste 5 minuten de grill er bij aan. Zorg wel dat de kant met de inkepingen boven ligt! Je krijgt zo een nog wat krokanter korstje op de kip...
Even laten rusten en smullen maar!
Tip: Braad het vlees aan in olie met chilismaak, dat geeft nog wat meer pit!