29 april 2013

Supersnelle pizza

Snelle pizza met tonijn
Wil je morgen voordat je uit volle borst het Koningslied gaat zingen, nog snel wat eten? Dan is deze snelle pizza ideaal!

Een lezeres van mijn blog attenteerde mij op de swiet moffo roti-vellen bij Albert Heijn. Deze vellen zijn wel gemaakt van tarwemeel, maar bevatten aanzienlijk minder tarwe en koolhydraten dan 'gewone' pizza's. Hoewel roti-vellen natuurlijk niet gemaakt zijn als pizza-bodems, kun je ze er prima voor gebruiken.
Ingrediënten voor 4 snelle pizza's:
4 rotivellen
halve ui
Snelle vegetarische pizza
2 teentjes knoflook
1 groot blikje tomatenpuree
150 ml water
1 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
100 gram geraspte kaas

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Verhit in een sauspannetje de olie en fruit hierin de ui en knoflook zodat de ui glazig wordt maar niet bruin, ongeveer 4 minuten. Voeg nu kruiden en tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met het water en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen en zet het dan uit.

Verdeel de saus over de vier rotivellen en smeer gelijkmatig uit. Leg nu op ieder vel een topping naar keuze, en verdeel hierover 25 gram kaas per vel.
Denk bij de topping bijvoorbeeld aan tonijn met champignons en uienringen, of een vegetarische variant met extra tomaat.
Snelle pizza met restje bolognesesaus
Snijd de ingrediënten van de topping fijn genoeg. Omdat de 'pizza' niet lang in de oven gaat hebben deze weinig tijd om te garen.

Bak de pizza's in 12-15 minuten op 180 °C.

Tip: Heb je een restje pastasaus over? Bestrijk hiermee een rotivel en strooi er wat kaas over!

1 opmerking: