Ingrediƫnten voor 1 maaltijdsalade:
50-75 gram gemengde sla naar keuze
1 augurk
8 zoete geroosterde halve tomaten
4 Amsterdamse uien of 8 zilveruitjes
50 gram tonijn in water uit blik
¼ komkommer
1 el mayonaise
2 el dikke yoghurt
1 el verse bieslook
peper
zelfgemaakte croutons van speltbrood (hoeveelheid naar wens)
Bereiding:
Snijd de augurk in plakjes. Verwijder de schil van de komkommer en snijd in halve plakjes.
Doe de mayonaise met de yoghurt in een kommetje en schep de bieslook erdoor. Maak op smaak met wat versgemalen peper.
Doe de sla in een grote kom en schep de dressing er voorzichtig doorheen. Leg de sla op een groot bord, en garneer met de tomaten, de komkommer, uitjes en augurk. Verdeel de tonijn erover.
Leg als laatste de croutons erop, zodat deze lekker knapperig blijven.
Eet smakelijk!