Onlangs ontving ik van Provamel een royaal proefpakket met heerlijke producten. Een van deze producten was de kookroom, die ik gebruikte in onderstaand recept. Het resultaat was heerlijke romige zachte gehaktballetjes...
Ingrediƫnten:
500 gram rundergehakt
50 gram provamel room
25 gram mosterd
2 tl gehaktkruiden
versgemalen peper
1 ei
3 beschuiten
2 el bloem
2 el vloeibare bakboter zonder zout
Bereiding:
Verkruimel de beschuiten in een kom en doe er het ei, mosterd, room en kruiden doorheen. Meng dit goed en voeg het gehakt toe. Kneed dit samen totdat het eimengsel goed is opgenomen.
Rol vervolgens kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Verdeel de bloem op een bord en rol de gehaktballetjes er voorzichtig doorheen.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.
Ingrediƫnten:
500 gram rundergehakt
50 gram provamel room
25 gram mosterd
2 tl gehaktkruiden
versgemalen peper
1 ei
3 beschuiten
2 el bloem
2 el vloeibare bakboter zonder zout
Bereiding:
Verkruimel de beschuiten in een kom en doe er het ei, mosterd, room en kruiden doorheen. Meng dit goed en voeg het gehakt toe. Kneed dit samen totdat het eimengsel goed is opgenomen.
Rol vervolgens kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Verdeel de bloem op een bord en rol de gehaktballetjes er voorzichtig doorheen.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.