In vergelijking met een 'gewone gehaktbal' kost dit wel wat meer tijd, maar het resultaat is erg bijzonder en zéér smakelijk.
Met dit recept maak je 8 Italiaanse burgers. Je kunt natuurlijk ook de hoeveelheden halveren.
Ingrediënten:
600 gram half om half gehakt
125 gram mozzarella
2 takjes verse rozemarijn
20 gram haver-/tarwezemelen

20 gram ui
3 tomaten
½ rode peper
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
olijfolie
Bereiding:
snipper de ui, knoflook en rode peper. Ontvel 1 tomaat (15 seconden onderdompelen in kokend water, daarna in koud water. Vervolgens trek je de schil er zo vanaf). Snijd deze tomaat in kwarten en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.

Neem nu ⅛ deel van het gehakt en verdeel dit in tweeën. Maak van beide stukjes een platte cirkel.
Snijd de mozzarella in 12 plakken en leg er één tussen de twee gehaktcirkels. Druk de randen goed dicht, zodat de mozzarella er niet uit kan lopen.
Herhaal dit 8 keer.
Snijd van de overige 2 tomaten 8 mooie plakken. Halveer de overgebleven 4 plakken mozzarella en leg deze op de plakken tomaat.

Serveer de burgers met bovenop een plak tomaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten