Deze gevulde eitjes zijn niet gemaakt met de meer traditionele boter of mayonaise, maar met mascarpone. De eitjes worden daardoor fris van smaak. Met onderstaande ingrediënten heb je een ruime hoeveelheid vulling! Mocht je wat overhouden, dan is dat ook heerlijk op een cracker.
8 eieren
200 gram mascarpone
2 el ketchup
1 tl gedroogde bieslook
¼ tl zout
¼ tl cayennepeper
Kook de eieren zolang dat de dooiers volledig gestold zijn. Voor middelgrote eieren laat je deze 8 minuten koken nadat ze aan de kook zijn gebracht. Laat ze daarna afkoelen.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Meng de dooiers met de overige ingrediënten.
Vul een spuitzak met het mengsel en spuit het in de halve eieren. Gebruik een niet al te smalle opening.
Ingrediënten voor 16 gevulde eieren:
8 eieren
200 gram mascarpone
2 el ketchup
1 tl gedroogde bieslook
¼ tl zout
¼ tl cayennepeper
Bereiding:
Kook de eieren zolang dat de dooiers volledig gestold zijn. Voor middelgrote eieren laat je deze 8 minuten koken nadat ze aan de kook zijn gebracht. Laat ze daarna afkoelen.Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Meng de dooiers met de overige ingrediënten.
Vul een spuitzak met het mengsel en spuit het in de halve eieren. Gebruik een niet al te smalle opening.