Al eerder plaatste ik recepten voor guacamole, maar deze is net weer iets anders. Dit keer had ik limoen over van de Mexicaanse gehaktbroodjes, dus deze ging natuurlijk in de guacamole. Daarnaast voegde ik crème fraîche toe, wat de guacamole wat zachter maakt van smaak.
Een snelle, maar lekkere variant!
Ingrediënten:
1 rijpe avocado
25 gram rode ui
1 teentje knoflook
1 tl limoensap
1 tl gedroogde peterselie
40 gram crème fraîche
snufje cayennepeper
Bereiding:
Snijd de knoflook en ui in grove stukken. Snijd de avocado in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snijd dit ook in stukken.
Doe nu alle ingrediënten in een blender/staafmixer en pureer het tot een smeuïg geheel.
Wanneer je niet over zo'n apparaat beschikt, óf de guacamole wat grover wilt, kun je ook alle ingrediënten heel fijn snipperen en goed mengen!
Een snelle, maar lekkere variant!
Ingrediënten:
1 rijpe avocado
25 gram rode ui
1 teentje knoflook
1 tl limoensap
1 tl gedroogde peterselie
40 gram crème fraîche
snufje cayennepeper
Bereiding:
Snijd de knoflook en ui in grove stukken. Snijd de avocado in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snijd dit ook in stukken.
Doe nu alle ingrediënten in een blender/staafmixer en pureer het tot een smeuïg geheel.
Wanneer je niet over zo'n apparaat beschikt, óf de guacamole wat grover wilt, kun je ook alle ingrediënten heel fijn snipperen en goed mengen!
Reacties
Een reactie posten