
De bakvorm die ik gebruikte kocht ik ooit bij de Xenos (toch?) en biedt ruimte aan 6 mini-broodjes. Je kunt ze ook kleiner of groter maken, of zelfs alles in één grote cakevorm doen.
Pas de baktijd aan aan de grootte van de 'broodjes'.
Ingrediënten:
800 gram rundergehakt
1 ei
1 klein blikje tomatenpuree
2 el Mexicaanse kruidenmix
100 gram gesnipperde rode ui
400 gram Mexicaanse groentemix
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, gesnipperd
20 gram haver-/tarwezemelen
1 limoen
1 el olijfolie
zout
Bereiding:
Snijd de groenten allemaal fijn. Ook de kant en klare groentenmixen bevatten vaak grotere stukken, en zeker in kleine gehaktbroodjes is dat niet lekker. Geen tijd? Mix de groentenmix dan heel even in de keukenmachine. Pas op dat je het niet fijnmaalt!



Bak de gehaktbroodjes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Je kunt ze ook prima invriezen en later in de oven of magnetron weer opwarmen.
Tip: Serveer met guacamole...
Reacties
Een reactie posten