Mexicaanse gehaktbroodjes

Voor onderstaand gerecht kocht ik de Mexicaanse groentemix van Albert Heijn. Natuurlijk kun je je er ook voor kiezen om de groenten los te kopen en hiermee te variëren. Wees hier vooral creatief in.
De bakvorm die ik gebruikte kocht ik ooit bij de Xenos (toch?) en biedt ruimte aan 6 mini-broodjes. Je kunt ze ook kleiner of groter maken, of zelfs alles in één grote cakevorm doen.
Pas de baktijd aan aan de grootte van de 'broodjes'.

Ingrediënten:
800 gram rundergehakt
1 ei
1 klein blikje tomatenpuree
2 el Mexicaanse kruidenmix 
100 gram gesnipperde rode ui
400 gram Mexicaanse groentemix
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, gesnipperd
20 gram haver-/tarwezemelen
1 limoen
1 el olijfolie
zout

Bereiding:
Snijd de groenten allemaal fijn. Ook de kant en klare groentenmixen bevatten vaak grotere stukken, en zeker in kleine gehaktbroodjes is dat niet lekker. Geen tijd? Mix de groentenmix dan heel even in de keukenmachine. Pas op dat je het niet fijnmaalt!
Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de ui, knoflook en rode peper op laag vuur 2 minuten. Voeg de andere groenten toe en bak deze 5-6 minuten mee. Doe nu de kruiden en tomatenpuree erbij en bak dit nog 2 minuten mee. Laat het mengsel enigszins afkoelen.

Meng in een grote kom het gehakt met het ei en de zemelen erdoor. Rasp de helft van de limoenschil erboven en voeg de afgekoelde groenten en wat zout toe. Meng alles goed en verdeel in gelijke porties, afhankelijk van de hoeveelheid gehaktbroodjes die je wilt maken.

Vet de bakvorm in en leg in iedere opening een strook bakpapier dat aan de bovenkant 2 cm uitsteekt. Vul de openingen en druk het gehakt goed aan.

Bak de gehaktbroodjes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Je kunt ze ook prima invriezen en later in de oven of magnetron weer opwarmen.

Tip: Serveer met guacamole...

Reacties