Met de zelfgemaakte kruidenmix voor bami bereid je eenvoudig en snel onderstaand recept. Weinig werk, zeker als je de groenten ook nog voorgesneden koopt!
Ingrediënten Bami:
250 gram hamlappen (of kipfilet)
½ hoeveelheid kruidenmix
1 teen knoflook gesnipperd
2 cm verse gember, geschild en gesnipperd
2 el ketjap
2 eieren
400 gram Chinese roerbakgroenten naar keuze
250 gram mienestjes
2½ el zonnebloemolie
versgemalen peper
1 rode peper, gesnipperd (optioneel)
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, gember en kruiden en (rode) peper naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg nu de groenten toe en schep door het vlees. Bak de groenten met het vlees tot de groenten gaar zijn. Schep de ketjap door de vlees- en groentemix.
Kook ondertussen in een andere pan de baminestjes. Giet goed af.
Voeg de bami toe aan het vlees met groenten en schep alles voorzichtig, maar goed door elkaar.
Breek de eitjes in een kopje en klop ze luchtig. Verhit de overgebleven olie in een grote koekenpan en bak een dunne omelet. Rol deze op en snijd in repen. Verdeel de reepjes over de bami.
Serveer met pindasaus.
Ingrediënten Bami:
250 gram hamlappen (of kipfilet)
½ hoeveelheid kruidenmix
1 teen knoflook gesnipperd
2 cm verse gember, geschild en gesnipperd
2 el ketjap
2 eieren
400 gram Chinese roerbakgroenten naar keuze
250 gram mienestjes
2½ el zonnebloemolie
versgemalen peper
1 rode peper, gesnipperd (optioneel)
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, gember en kruiden en (rode) peper naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg nu de groenten toe en schep door het vlees. Bak de groenten met het vlees tot de groenten gaar zijn. Schep de ketjap door de vlees- en groentemix.
Kook ondertussen in een andere pan de baminestjes. Giet goed af.
Voeg de bami toe aan het vlees met groenten en schep alles voorzichtig, maar goed door elkaar.
Breek de eitjes in een kopje en klop ze luchtig. Verhit de overgebleven olie in een grote koekenpan en bak een dunne omelet. Rol deze op en snijd in repen. Verdeel de reepjes over de bami.
Serveer met pindasaus.
Reacties
Een reactie posten