.jpg)
Verschillende soorten paddenstoelen geven de ragout meer smaak, maar alleen champignons kan natuurlijk ook. Kies in ieder geval de variaties die in de aanbieding zijn, dat maakt het een stuk voordeliger :-)
Ingrediƫnten:
150 gram champignons
250 gram kastanjechampignons
1 portobello
1 prei
1 kleine ui
50 gram boter
50 gram bloem
1 kruidenbouillonblokje zonder toegevoegd zout
500 ml water
100 ml room
1 tl kerriepoeder
1 tl peterselie
Bereiding:
Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water.
Verwijder het zand en snijd alle champignons in plakjes. Halveer de portobello en snijdt de helften in plakjes.
Maak de prei schoon en snijd in halve ringetjes. Snipper de ui.
Smelt de boter in bijvoorbeeld een hapjespan of braadpan. Fruit de ui mee. Zet het vuur nu hoger en bak de champignons en prei met de kerriepoeder, totdat het vocht verdwenen is. Zet het vuur wat lager.
.jpg)
Zet nu het vuur laag en verwarm de room door de ragout. De ragout wordt nu nog wat dunner. Laat de ragout niet meer koken. Schep er voor het serveren de peterselie door.
Lekker met rijst, op brood of in een pasteibakje. Let op: pasteibakjes zijn zout, omdat bladerdeeg veel zout bevat!