09 september 2013

Stoofschotel varkensvlees

De herfst lijkt z'n intrede te hebben gedaan, en ik begin weer langzaam te verlangen naar bijvoorbeeld stoofschotels en erwtensoep.
Silvo heeft in het assortiment drie verschillende recept-inspiratie-kits. Ideaal wanneer je keukenkastje niet volstaat met allerlei verschillende kruiden, en je toch diverse smaken wilt toevoegen aan je gerecht.
Op de achterkant staat het recept van het bewuste gerecht, maar je kunt daar zelf natuurlijk lekker mee varieren. Zo maakte ik met de Franse Bourgondische Stoofpot-kit een stoofschotel met varkensvlees. Gewoon omdat de stooflappen op moesten... Zo gaat dat soms hè?
Het resultaat was zéér smakelijk, en voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten:
700 gram magere varkenslappen
300 gram winterwortel in kleine blokjes
2 flinke uien
Silvo Franse Bourgondische Stoofpot-kit
150 ml - 250 ml rode wijn
500 ml water
1 bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten
2 el bloem
3 el vloeibare braadboter

Bereiding:
Snijd de varkenslappen in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Snijd de uien in stukjes, niet al te fijn. Kook het water en los het bouillonblokje erin op. Snijd de tomaten in stukjes.

Meng de blokjes vlees met de bloem. Doe hier ook de paprikapoeder en korianderzaad uit het pakketje bij.
Verhit in een grote (liefst gietijzeren) braadpan de boter. Braad nu het vlees rondom bruin in ongeveer 8 minuten. Voeg de ui en winterwortel toe. Bak deze, samen met de overige kruiden uit het pakketje (rozemarijn, knoflookpoeder,tijm, oregano) nog 5 minuten mee. Voeg nu de tomaten toe en de bouillon. Breng aan de kook en voeg de wijn toe.
Laat dit nu minimaal 1,5 uur op laag vuur lekker sudderen.
Serveer met gekookte, kruimige aardappels of met aardappelpuree.

Eet smakelijk!

1 opmerking: