29 april 2020

Appel met geitenkaas

Een heerlijk en gezond dessert, waarmee je zeker de show zal stelen!
Ik heb nu halve appels gebruikt, maar je kunt ook blokjes appel in een klein bakje doen en de kaas daarover verdelen.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

1 appel (bijv. Elstar)
40 gram zachte geitenkaas
2 tl Steviala Sweet Bee
25 gram pecannoten of walnoten



Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.  Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel doormidden. Hak de noten in kleine stukjes. Verdeel de kaas met daarop de stukjes noten over de appel en sprenkel daarover de Sweet bee. Zet de appel nu 10 minuten in de oven.

Tip: Wil je dat de appel door en door warm en zacht is? Zet de twee helften appel dan ½-1 minuut op de hoogste stand in de magnetron voordat je kaas en noten toevoegt.

3 opmerkingen:

  1. Heb nog appels en toevallig ook geitekaasjes liggen. Morgen ga ik dit proberen!
    bedankt!
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een heerlijke combinatie! We hebben gesmuld. ook zonder de nootjes. dank je wel voor je recept! Ik blijf je blog volgen. groetjes annelies

    BeantwoordenVerwijderen