Onbegrijpelijk...

Al eerder schreef ik op mijn blog over mijn 'nieuwe manier van eten'. Toen ik ruim 2 maanden geleden begon met 'grip op koolhydraten', was ik in eerste instantie het meeste verbaasd over het effect op mijn vochthuishouding. Ik gebruik sindsdien aanzienlijk meer zout, maar ook mínder plaspillen. Inmiddels viel ik ook ruim 8 kilo af.
Onbegrijpelijk.

Daarnaast ben ik me meer gaan verdiepen in E-nummers. Dat ik gevoelig was voor E621 wist ik al, maar dat dit in veel producten wordt toegevoegd onder een andere naam wist ik niet.
Wanneer ik hier veel van gebruik krijg ik hartkloppingen en ik probeer het tegenwoordig dan ook zoveel mogelijk te vermijden.
Helaas zetten fabrikanten niet gewoon E621 op het etiket, maar verhullen ze dit door termen als Smaakversterker, Ve-tsin / vetsin / ve-tjin, Mononatriumglutamaat, Natriumglutamaat, Monosodiumglutamaat, MSG, glutamic acid, Gistextract.
Onbegrijpelijk.

Het blijkt dat sommige E-nummers lang niet zo onschadelijk zijn als de fabrikanten ons willen doen geloven. Hoewel veel E-nummers gewoon uit de natuur komen en onschadelijk zijn, geloof ik toch dat dit voor de chemische E-nummers lang niet altijd opgaat. Zeker voor een lichaam als dat van mij, waarin de balans altijd wankel is, kunnen deze chemische stoffen best wél schadelijk zijn. Ik ben dus van plan om zo veel mogelijk dingen zo puur mogelijk te gaan eten.
Wat ik echter nog het ergste vind, is dat fabrikanten mogen liegen over de ingrediënten. Zo heeft Knorr op veel producten het vignet 'Smaak zit in de Natuur' en schrijft daaronder dat er geen kleur- geur- of smaakstoffen worden toegevoegd. Niets is minder waar. De ingrediëntenlijst geeft ze gewoon weer en de consument wordt bedrogen. En het mag gewoon!
Onbegrijpelijk.

Het vinden van een nieuwe weg in deze nieuwe manier van eten kost tijd en energie. Toch levert het me binnen 3 maanden al veel resultaat op en ik ga er dus mee door. Wat dit voor mijn blog zal gaan betekenen weet ik niet. Wellicht komen er steeds meer pure recepten uit mijn keuken :-) En wie kan daar nu iets op tegen hebben?

Reacties

  1. Leuk ik heb ook GOK gedaan, een goede detox van suiker, zoetstoffen (light cola) en E621. Ik kan me ook zo verbazen over de macht van de fabrikanten. Ze mogen van alles erin stoppen erover liegen en ons misleiden en dat alles omdat ze geld aan ons kunnen verdienen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stukje zus. Ik ben benieuwd hoe je hiermee verder gaat op je blog!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten