Bietenchips

Het laatste recept van dit jaar is helemaal trendy: chips van groenten!
Of je nu wel of niet 'aan de lijn' bent, deze chips is voor iedereen een traktatie! Het maken van de chips is erg simpel, en het resultaat verrassend smaakvol.
Dit keer heb ik bieten gebruikt, maar het kan ook met andere soorten groenten. In het nieuwe jaar ga ik daar zeker verder mee experimenteren.


Ingrediënten:
1 rauwe biet
olijfolie

Bereiding:
Borstel de biet goed schoon en snijd er zeer dunne plakken van. Het gebruik van een mandoline is aan te raden, maar met een goed mes of kaasschaaf kom je ook een heel eind.
Dep de plakken aan beide zijden droog en leg ze op een bakpapier op een rooster. Smeer er met een kwastje een klein beetje olijfolie over. Eén kant is voldoende. Een goede olijfspray kan natuurlijk ook, als er maar geen dikke druppels achterblijven.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak de chips 15 minuten, draai ze daarna om en bak ze nog eens 15 minuten. Zet nu de oven terug naar 100 °C en bak de chips totdat ze helemaal droog zijn. Met zeer dunne plakken duurt dit nog ongeveer 15 minuten, met dikkere plakken (veel) langer.
Laat ze afkoelen en serveer. In een goed afgesloten trommeltje blijven ze nog ongeveer 2 dagen knapperig.

Tip: Serveer de bietenchips ook eens als garnering bij een gerecht.

Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en een smaakvol 2014!

Reacties