Bol AlgemeenBol Algemeen

Geef je gerechten pit met... Zelfgemaakte sambal

Sambal gebruiken we omdat we pit willen toevoegen aan een gerecht. Helaas bestaat de doorsnee sambal uit een potje niet alleen uit pepers en wat zout, maar daarbij worden smaak- en kleurstoffen toegevoegd.

Gelukkig maak je sambal heel eenvoudig zelf. Gemalen rode pepers kan al prima als sambal fungeren, maar ik heb nog wat ingrediƫnten toegevoegd om hem wat meer smaak te geven. Omdat er wat olijfolie bij zit, kun je er ook goed mee roerbakken.

Ingrediƫnten:
5 rode pepers
sap van een halve limoen
2 tl olijfolie
1 teen knoflook
1 klein sjalotje
zout naar smaak

Bereiding:
Haal het steeltje van de pepers en snijd ze in grote stukken. Wanneer je hele pittige sambal wilt, kun je de pitjes in de pepers laten zitten. Snipper de sjalot en knoflook.
Maal nu alles met de staafmixer tot een zachte pasta. Bewaar de sambal in een afgesloten pot in de koelkast.