Pannenkoeken... Vooral mijn man is er dol op.
Als cadeautje kreeg ik laatst een pak spelt-pannenkoekenmix. Spelt is een gezondere graansoort dan tarwe, en heeft dus tegenwoordig ook mijn voorkeur.
Ik kreeg een pak mix voor speltpannenkoeken, maar gewoon speltmeel voldoet ook prima.
Ingrediƫnten:
Voor de pannenkoeken:
125 gram speltmeel
2 eieren
250 ml water of melk
olijfolie
Voor de vulling:
150 gram rundergehakt
1 teen knoflook gesnipperd
100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
30 gram oude kaas
paar takjes verse rozemarijn
versgemalen peper
1 rode ui gesnipperd
2 tl roomboter
1 el olijfolie
Bereiding:
Doe in een grote kom het speltmeel en meng er met een mixer het water/melk doorheen. Mix vervolgens de eieren erdoor en mix het nog ongeveer 2 minuten tot een luchtig beslag.
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak stevige goudbruine pannenkoeken van het beslag. Leg de pannenkoeken die klaar zijn op een bord.
Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bestrooi versgemalen peper. Bak het gehakt rul, schakel de warmtebron uit en schep de tomaatjes erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehaktvulling over de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal. Meng de Parmezaanse kaas met de rozemarijn en bestrooi de pannenkoekrollen ermee. Bak de gevulde pannenkoeken in circa 15 minuten bruin in de oven.
Als cadeautje kreeg ik laatst een pak spelt-pannenkoekenmix. Spelt is een gezondere graansoort dan tarwe, en heeft dus tegenwoordig ook mijn voorkeur.
Ik kreeg een pak mix voor speltpannenkoeken, maar gewoon speltmeel voldoet ook prima.
Ingrediƫnten:
Voor de pannenkoeken:
125 gram speltmeel
2 eieren
250 ml water of melk
olijfolie
Voor de vulling:
150 gram rundergehakt
1 teen knoflook gesnipperd
100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
30 gram oude kaas
paar takjes verse rozemarijn
versgemalen peper
1 rode ui gesnipperd
2 tl roomboter
1 el olijfolie
Bereiding:
Doe in een grote kom het speltmeel en meng er met een mixer het water/melk doorheen. Mix vervolgens de eieren erdoor en mix het nog ongeveer 2 minuten tot een luchtig beslag.
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak stevige goudbruine pannenkoeken van het beslag. Leg de pannenkoeken die klaar zijn op een bord.
Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bestrooi versgemalen peper. Bak het gehakt rul, schakel de warmtebron uit en schep de tomaatjes erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehaktvulling over de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal. Meng de Parmezaanse kaas met de rozemarijn en bestrooi de pannenkoekrollen ermee. Bak de gevulde pannenkoeken in circa 15 minuten bruin in de oven.