Kip Korma is een Indiaas gerecht maar het is inmiddels ook in ons koude kikkerlandje al aardig ingeburgerd. Om dit recept te bereiden heb je een aantal verschillende gedroogde kruiden nodig. Deze kruiden zorgen ervoor dat het gerecht ook zonder zout bomvol smaak zit!
Ingrediënten:
500 gram kippedijfilet
1 tl kurkuma
1 tl gemberwortel
1 tl korianderzaad
1 tl korianderblad of half bosje verse koriander
1 tl kerriepoeder
2 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
3 tomaten
1 rode peper
1 grote ui
3 el geraspte kokos
1 klein blikje tomatenpuree
150 ml water
4 el olijfolie
150 ml kookroom/crème fraîche
1 tl suiker
Bereiding:
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Dijfilet bevat iets meer vet, en wordt daardoor minder snel droog dan gewone kipfilet.
Meng 2 el olijfolie met de kurkuma, gemberwortel, korianderzaad en kerrie tot een marinade. Schep de blokjes kip hier goed doorheen en laat intrekken. Liefst een aantal uren, maar minimaal een half uur.
Snijd de tomaten in blokjes. Zelf vind ik het lekkerder om de tomaten van te voren te ontvellen, maar dat hoeft niet per se.
Snipper de ui en zo nodig de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd ook deze zeer fijn.
Verhit in een hapjes- of braadpan de rest van de olie en fruit hierin op laag vuur 5 minuten de ui, peper, knoflook, tomatenpuree en suiker.
Bak daarna de kipfiletblokjes op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten mee.
Voeg vervolgens de blokjes tomaat, geraspte kokos en korianderblad mee. Doe ook de kookroom en het water erbij. Laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes suddderen.
Wanneer je verse koriander gebruikt kun je dit beter pas de laatste minuut toevoegen!
Serveer met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
Ingrediënten:
500 gram kippedijfilet
1 tl kurkuma
1 tl gemberwortel
1 tl korianderzaad
1 tl korianderblad of half bosje verse koriander
1 tl kerriepoeder
2 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
3 tomaten
1 rode peper
1 grote ui
3 el geraspte kokos
1 klein blikje tomatenpuree
150 ml water
4 el olijfolie
150 ml kookroom/crème fraîche
1 tl suiker
Bereiding:
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Dijfilet bevat iets meer vet, en wordt daardoor minder snel droog dan gewone kipfilet.
Meng 2 el olijfolie met de kurkuma, gemberwortel, korianderzaad en kerrie tot een marinade. Schep de blokjes kip hier goed doorheen en laat intrekken. Liefst een aantal uren, maar minimaal een half uur.
Snijd de tomaten in blokjes. Zelf vind ik het lekkerder om de tomaten van te voren te ontvellen, maar dat hoeft niet per se.
Snipper de ui en zo nodig de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd ook deze zeer fijn.
Verhit in een hapjes- of braadpan de rest van de olie en fruit hierin op laag vuur 5 minuten de ui, peper, knoflook, tomatenpuree en suiker.
Bak daarna de kipfiletblokjes op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten mee.
Voeg vervolgens de blokjes tomaat, geraspte kokos en korianderblad mee. Doe ook de kookroom en het water erbij. Laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes suddderen.
Wanneer je verse koriander gebruikt kun je dit beter pas de laatste minuut toevoegen!
Serveer met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.