Bol AlgemeenBol Algemeen

Chili con carne

Zaterdag plaatste ik het 'recept' van een zelfgemaakte milde chili-kruidenmix. Met deze mix maak je heel eenvoudig een lekkere pan vol Chili con carne.

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 grote ui
1 grote pot bruine bonen
1 blik gepelde tomaten


1 klein blikje tomatenpuree
2 Turkse groene pepers (of 1 paprika)
2 teentje knoflook.
2 el milde chilikruidenmix
zout naar smaak

Bereiding:
Snijd de ui en Turkse pepers (of parika) in blokjes. Haal de gepelde tomaten uit het blik en snijd deze in kleine stukjes. (Het blik even in de blender kan ook!) Hak de knoflook.
Bak in een braadpan in een paar minuten het gehakt rul. Voeg de gesneden ui en knoflook toe, samen met de chilikruiden. Doe, als de ui glazig is, de groene peper erbij. Laat samen 3 minuten garen. Voeg de gepelde tomaten (met vocht) en de tomatenpuree toe. Laat nog een paar minuutjes sudderen.
Spoel de bruine bonen af in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg de bonen toe aan de saus en voeg zout naar smaak toe. Als de bonen ook goed warm zijn kun je het serveren!

Tip: Eet naast deze chili con carne een groene salade.
Dit gerecht bevat al peulvruchten, groenten en vlees, dus het is een complete maaltijd. Extra koolhydraten als aardappels zijn daarom ook echt niet nodig als aanvulling. Wanneer je dit mét aardappels of witte rijst eet, zul je zelfs eerder weer honger krijgen...