Herkansing: Groene smoothie

Vorig jaar schreef ik enthousiast over de door mij ontdekte groene smoothie. Maandenlang maakte ik iedere dag zo'n groen wonder en eigenlijk waren de mogelijkheden onuitputtelijk. Zelfs voor rauwe boerenkool draaide ik mijn hand niet meer om... Heerlijk!
Toch kwam er sinds september een beetje de klad in, omdat mijn hele eetpatroon veranderde. Daarnaast ontdekte ik dat ik een groene smoothie niet altijd het gevoel gaf 'gegeten' te hebben. Je klokt het achterover en klaar ben je.
Voor mijn gevoel is dat eigenlijk niet echt 'eten', hoe gezond de ingrediënten dan ook mogen zijn.
Sinds kort ben ik opnieuw gestart met het maken van smoothies, maar voeg ik aanzienlijk minder water toe aan mijn smoothies, en vermaal ik de groenten en het fruit ook minder lang. Het resultaat is een wat dikkere smoothie die je oplepelt en waar je op kauwen moet.
Voor de liefhebbers nog een voorbeeld van één van mijn smoothies. Onderstaande hoeveelheid levert 4 grote glazen vol.

Ingrediënten:
3 perssinaasappels
1 appel
200 gram (ijs)bergsla
stevia naar smaak
water naar wens

Bereiding:
Maal de sla in de blender met 250 ml water zo fijn als je wilt.
Schil de sinaasappel en voeg het vruchtvlees in stukken toe. Verwijder het klokhuis van de appel (laat de schil zitten) en snijd ook in stukken. Voeg naar wens meer water toe en blender alles tot het de juiste fijnheid heeft. Doe er échte druppels stevia bij om hem desgewenst wat zoeter te maken.
Roer de smoothie goed door voordat je hem opdrinkt.

Reacties

  1. Leuk om te horen dat je het toch weer hebt opgepakt. Ikzelf ben ook enorm fan van groene smoothies. Ik voeg vaak wat zaden toe om een voller gevoel over te houden. Zoals chia zaad of hennep zaad. Soms eet ik ernaast nog wat gerookte kip of een eitje voor wat extra eiwitten. Groetjes, Carlo

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten