Jaaaaa, daar is weer een nieuwe variant op het overheerlijke gevulde eitje!
Combineer het eigeel eens met een rijpe avocado, dan wordt je gevulde eitje ineens heel anders dan anders. Avocado is romig en vet, maar toch heel gezond!
Ingrediƫnten:
1 avocado
6 eieren
2 tl citroensap
versgemalen peper
gedroogde peterselie voor de garnering
Bereiding:
Kook de eieren hard en laat afkoelen. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
Pel de eieren en schep voorzichtig het eigeel eruit. Prak dit samen met de avocado en het citroensap tot een zacht mengsel. Je kunt het ook mengen met de staafmixer, dan wordt het gladder. Voeg naar smaak peper toe.
Schep het mengsel in een spuitzakje (of een diepvrieszakje waar je een puntje afknipt) en spuit het in de eieren. Strooi voordat je ze serveert een beetje peterselie over de eieren. Als je wat vulling overhoudt is dit ook heerlijk op een cracker!
Tip: Een paar druppels tabasco door de vulling geeft je eitje nog wat meer pit...
Combineer het eigeel eens met een rijpe avocado, dan wordt je gevulde eitje ineens heel anders dan anders. Avocado is romig en vet, maar toch heel gezond!
Ingrediƫnten:
1 avocado
6 eieren
2 tl citroensap
versgemalen peper
gedroogde peterselie voor de garnering
Bereiding:
Kook de eieren hard en laat afkoelen. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
Pel de eieren en schep voorzichtig het eigeel eruit. Prak dit samen met de avocado en het citroensap tot een zacht mengsel. Je kunt het ook mengen met de staafmixer, dan wordt het gladder. Voeg naar smaak peper toe.
Schep het mengsel in een spuitzakje (of een diepvrieszakje waar je een puntje afknipt) en spuit het in de eieren. Strooi voordat je ze serveert een beetje peterselie over de eieren. Als je wat vulling overhoudt is dit ook heerlijk op een cracker!
Tip: Een paar druppels tabasco door de vulling geeft je eitje nog wat meer pit...