Bol AlgemeenBol Algemeen

Griekse yoghurt met warme appel en walnoten

Dit is een heerlijke afsluiting van je koolhydratenuur. Omdat er appel in het gerecht zit, is het gok-oranje. Doe je fase 2? Dan kun je dit ook prima als ontbijt eten!



Ik kies als ik dit als ontbijt eet heel bewust voor Griekse yoghurt of volle kwark. Deze bevat meer vet en is dus goed vullend. Wanneer je magere yoghurt gebruikt zul je weer snel honger krijgen.
Heb je in koolhydratenuur al royaal vet gehad? Dan kun je natuurlijk wél een magere variant nemen.



Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote appel naar keuze
200 gram Griekse yoghurt of volle kwark
20-25 gram walnoten
2 tl Steviala Holy Hon (of honing)
20 gram roomboter
snufje kaneel of speculaaskruiden

Bereiding:

Was de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan op matig vuur. Bewaar de walnoten in een bakje en smelt nu de boter in een koekenpan. Bak de schijfjes appel met de kaneel ongeveer 8 tot 10 minuten. Keer de plakjes appel af en toe om en giet de honing/steviala een minuut voor het einde van de baktijd over de appel.
Verdeel de appel over de borden. Schep de yoghurt naast de appel en verdeel de walnoten erover.

Eet smakelijk!

Tip: Maak dit gerecht ook eens met andere noten of zaden. Denk aan amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten of huisgemaakte notenmuesli!