Alweer zo'n lekker, gezond bijgerecht. Dit gerechtje kun bewaren in de koelkast. Ideaal om bij een ontbijtje of lunch snel wat groenten aan de maaltijd toe te voegen.
Ingrediƫnten:
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 groene
250 ml wijnazijn
400 ml water
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 tl zout
100 ml olijfolie
Bereiding:
Snijd de paprika's in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes.
Doe het water en azijn in een pan. Kneus de teentjes knoflook (een mes erop leggen en zachtjes aandrukken) en voeg toe, samen met de laurierblaadjes. Breng het aan de kook en voeg de paprika toe. Kook de paprika 15 minuten op laag vuur.
Giet ze daarna af en verwijder de knoflook en laurierblaadjes. Laat de paprika afkoelen en leg ze in een schone pot. Giet er ongeveer 100 ml olijfolie over tot ze onderstaan en sluit de pot. Lekker bij pasta, vlees en salade.
Ingrediƫnten:
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 groene
250 ml wijnazijn
400 ml water
4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 tl zout
100 ml olijfolie
Bereiding:
Snijd de paprika's in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes.
Doe het water en azijn in een pan. Kneus de teentjes knoflook (een mes erop leggen en zachtjes aandrukken) en voeg toe, samen met de laurierblaadjes. Breng het aan de kook en voeg de paprika toe. Kook de paprika 15 minuten op laag vuur.
Giet ze daarna af en verwijder de knoflook en laurierblaadjes. Laat de paprika afkoelen en leg ze in een schone pot. Giet er ongeveer 100 ml olijfolie over tot ze onderstaan en sluit de pot. Lekker bij pasta, vlees en salade.