Bol AlgemeenBol Algemeen

Venkelsalade met appel en walnoten

Mijn interesse in 'salade' is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Vroeger at ik ook wel eens 'sla', maar dat was een uitzondering. Vaak was dit gewoon kropsla, aangevuld met het bekende tomaatje, komkommer en een gekookt ei. Niets mis mee, maar ook niet spectaculair.
Tegenwoordig vind ik het leuk om van allerlei soorten groenten een salade te maken.  Met witlof, witte kool of venkel bijvoorbeeld.
In combinatie met een aantal ingrediƫnten maak je zo heerlijke salades, die vaak als complete maaltijd dienst kunnen doen!

Ingrediƫnten:
1 el olijfolie
2 tl  mosterd
2 tl citroensap
1 kleine venkel
1 groene appel
8 walnoten
50 gram rozijnen

Bereiding:
Week de rozijnen in lauw water en giet ze af.
Maak een dressing van de olie, de mosterd en citroensap.
Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
Snijd of schaaf de venkel in plakken en snijd deze in reepjes. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne reepjes
Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.
Hak de noten in grove stukken en verdeel ze met de rozijnen door de salade.