Zomerse temperaturen of niet, een soepje gaat er hier altijd wel in! De zijden tofu maakt deze soep heerlijk zacht en romig.
Ingrediƫnten voor 4 koppen soep:
200 gram zijden tofu
500 ml groentebouillon
1 bos bosui
2 bollen knoflook
1 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zet de bollen knoflook op een bordje en giet de olijfolie eroverheen. Rooster de knoflook een half uur en laat afkoelen.
Pel de knoflooktenen en snijd de bosui in dikke ringen. Wanneer je ook het donkergroen van de bosui gebruikt wordt de ui-smaak sterker. Persoonlijk vind ik dat lekker!
Houd 1 bosuitje achter voor de garnering en snijd deze in hele dunne ringetjes.
Kook de knoflook en bosui 5 minuten in de bouillon.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de tofu toe. Pureer nu nog een half minuutje op de laagste stand, zodat de tofu zich goed mengt met de soep.
Schep de soep in de borden en strooi er wat ringetjes bosui op.
Eet smakelijk!
Ingrediƫnten voor 4 koppen soep:
200 gram zijden tofu
500 ml groentebouillon
1 bos bosui
2 bollen knoflook
1 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zet de bollen knoflook op een bordje en giet de olijfolie eroverheen. Rooster de knoflook een half uur en laat afkoelen.
Pel de knoflooktenen en snijd de bosui in dikke ringen. Wanneer je ook het donkergroen van de bosui gebruikt wordt de ui-smaak sterker. Persoonlijk vind ik dat lekker!
Houd 1 bosuitje achter voor de garnering en snijd deze in hele dunne ringetjes.
Kook de knoflook en bosui 5 minuten in de bouillon.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de tofu toe. Pureer nu nog een half minuutje op de laagste stand, zodat de tofu zich goed mengt met de soep.
Schep de soep in de borden en strooi er wat ringetjes bosui op.
Eet smakelijk!